Camouflage Therapie - YOURSKIN Skip to content

Camouflage Therapie

Camouflagetherapie is een behandeling om littekens, pigmentvlekken, en andere huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder opvallend te maken. De therapie wordt meestal vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

Wat is Camouflage Therapie?

Camouflagetherapie is een behandeling om littekens, pigmentvlekken, en andere huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder opvallend te maken. De therapie wordt meestal vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

We maken onderscheid in 2 soorten camouflage behandelingen:

Camouflage behandeling met een langdurig/blijvend effect(indien mogelijk)

Een camouflage behandeling die de huidafwijking kan verbeteren zoals microneedling bij littekens of een chemische peeling bij hyperpigmentatie. 

Camouflage behandeling met een tijdelijk effect

Om een tijdelijke oplossing te bedenken, kun je een dekkende camouflage gebruiken. Hiermee kan je storende huidaandoeningen minder laten opvallen door middel van speciale camouflage make-up. Dit is met name van belang gedurende de dag, op het werk of bij sociale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een feestje of bruiloft. 

Doordat er veel van dit soort producten op de markt verkrijgbaar zijn, is het vaak moeilijk een juist product en een bijpassende huidskleur te kiezen dat het best bij jou past. Het mooi en natuurlijk camoufleren van huidoneffenheden zal bovendien je eigen zelfvertrouwen versterken.

Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal een kort en vrijblijvend intakegesprek plaatsvinden. Tijdens het vervolg consult zal samen worden bekeken welke kleur of kleuren het meest overeenkomen met de eigen huidskleur. Daarna zal de specialist jou de juiste manier tonen waarop je thuis het camouflage product kan aanbrengen.

Indicatie

  • Couperose / vaatafwijkingen 
  • Littekens 
  • Brandwonden
  • Tatoeages 
  • Pigmentvlekken
  • Melasma/zwangerschapsmasker
  • Wijnvlekken 
  • Vitiligo 
  • Donkere kringen onder de ogen 
  • Psoriasis

Kosten en vergoeding

De behandeling wordt door de meeste aanvullende verzekeringen vergoed en kun je dit declareren. Lees de polisvoorwaarden om te zien hoe je hier recht op hebt. Wil jij weten of jouw zorgverzekering dit vergoed? Klik dan op deze link.

Prijzen

Intake       Kostenloos en vrijblijvend

Eerste consult met kleurbepaling € 55,-

LET OP!

In verband met onze vakantie worden bestellingen die vanaf 4 februari na 12:00 uur worden geplaatst verzonden op 16 februari.

Bestellingen die voor of op 4 februari vóór 12:00 uur worden geplaatst worden nog verzonden.