Hydratatie van de toekomst: HydroJelly Masks

De HydroJelly Masks van Esthemax zijn de nieuwe generatie peel-off maskers. Het Amerikaans-Koreaans merk bestaat al sinds 1995, maar heeft nu innovatieve maskers op de markt gebracht. De HydroJelly Masks zijn anders dan ‘gewone’ peel-off maskers, omdat ze doordrenkt zijn met elektrolyten. Dit is het hydratatie-ingrediënt van de toekomst.

 

Elektrolyten
Elektrolyten zijn geladen deeltjes die een belangrijke rol in de vochtbalans van ons lichaam hebben. Het lichaam kan niet functioneren zonder elektrolyten, maar maakt deze niet zelf aan. Ze zitten in mineralen, zoals calcium, natrium, kalium en magnesium. Ze geleiden elektriciteit zodra dit wordt gemengd met water. Cellen in ons lichaam krijgen daardoor de energie die nodig is om het waterpeil te reguleren. Een vochtarme huid zal niet verbeteren als ze elektrolyten tekortkomt. Ze zijn de basis van een goed functionerende huid.

Elektrolyten zorgen ervoor dat de pH-waarde in balans komt, brengt vochtverbinding in de huidcellen en herstelt de huidbarrière. Daarnaast versterken ze de werking van ingrediënten zoals AHA, BHA, retinol en vitamines. Elektrolyten zorgen ervoor dat deze ingrediënten beter presteren in de huid.

De basis
De ingrediënten van de HydroJelly Masks zijn lang houdbaar, doordat het gevriesdroogde ingrediënten zijn. Dat is fijn, omdat er daardoor veel minder conserveermiddelen nodig zijn om de maskers goed te houden. De standaard ingrediënten die altijd in een HydroJelly Mask zitten zijn zeewier, witte rijstpoeder, natrium- en kaliumalginaat, biologische havermout en witte wilgenbast. Daarna worden er aan ieder masker unieke ingrediënten toegevoegd. Zoals bij de ANTIOXIDANT GOJI HYDROJELLY MASK waar -de naam zegt het al- Goji bes inzit. Deze is erg rijk aan vitamine C, wat overmatige pigmentatie vermindert. Of de INTENSIVE AFTERCARE HYDROJELLY MASK, die goed ingezet kan worden na een intensieve behandeling. Dit komt onder andere door het druivenpitextract, wat rijk is aan antioxidanten en vitamine E en daardoor herstellend werkt.

Maar, hoe werkt het precies?
De elektrolyten is hét ingrediënt die dit masker zijn bijzondere werking laat doen. Zoals we eerder al zeiden, geleiden ze elektriciteit na vermenging met water. De HydroJelly Masks zorgen er dan voor dat na aanraking met de huid, water opgenomen én vastgehouden wordt. De maskers sluiten de huid af, waardoor de werkstoffen ingesloten worden. De huid is na het masker intensief gehydrateerd. Wat ook fijn is aan het masker, is dat ze lekker koel aanvoelen. Dit is na een intensieve behandeling erg prettig voor je huid.

De maskers kunnen in elke gezichtsbehandeling van YOURSKIN worden toegevoegd. Voor €12,50 zit het ook bij jou in de behandeling! Wij kijken naar wat je huid op dat moment nodig heeft en in overleg met jou kiezen we het perfecte masker voor jouw huid.

Recommended Posts