Sterke huidverbetering met een chemische peeling

Een chemische peeling doet misschien vermoeden dat er tijdens de peeling een chemisch goedje wordt gebruikt. Niets in minder waar (gelukkig)! Een chemische peeling geeft een chemische reactie op de huid, waardoor je sterke huidverbetering kunt genereren. In deze blog leggen we alles uit wat je moet weten over deze peeling.

Chemische peeling

De chemische reactie
Tijdens een chemische peeling gebruiken we zuren. Er zijn meerdere chemische peeling die we kunnen gebruiken in onze peelingbehandelingen, met elk een andere zuur of zuurgraad. Afhankelijk van het te behandelen huidprobleem kiezen we welke chemische peeling we gaan gebruiken. Denk aan glycolzuur, melkzuur en salicylzuur. Wanneer we deze zuren aanbrengen op de huid, ontstaat er een chemische reactie.

Wanneer een chemische peeling?
Een chemische peeling is voor veel huidproblemen in te zetten. Acne, (acne)littekens, huidveroudering en (oppervlakkige) pigmentvlekken kunnen we verhelpen en/of verminderen door middel van een peeling.

De behandeling
We beginnen een behandeling altijd met het reinigen van de huid. Daarna volgt een dieptereiniging met een scrub. Na de scrub kijken we welke huidoneffenheden we kunnen uitzuiveren. We prikken hier geen puistjes in, wat je misschien gewend bent tijdens een andere behandeling, omdat de peeling al erg diep in de huid dringt. Het inprikken zorgt voor een opening voor de peeling, waardoor de peeling een te sterke reactie kan geven. Dit is niet bij iedereen het geval.

Dan gaan we over op het aanbrengen van de peeling. We smeren wat beschermende zalf op de gevoelige plekjes, zoals bij de neusvleugels en buitenste hoekjes van de ogen. Permanente make-up moeten we ook goed beschermen, omdat een chemische peeling ook zorgt dat pigment vermindert. Dat willen we natuurlijk niet bij je PMU!

De peeling brengen we aan met een kwast of een steriel gaasje, afhankelijk van welke peeling we gebruiken. We beginnen altijd bij één laagje, waarna we de intensiteit kunnen verhogen met meerdere laagjes. Het gevoel dat je ervaart is (een beetje) branderig. Het hangt echt af van de pijngrens, maar ook van hoe je je die dag voelt. Ben je vermoeid of zit je niet zo lekker in je vel? Dan voelt de peeling waarschijnlijk ook pittiger aan. Om het branderige gevoel te verzachten, heb je een elektrische waaier in je hand, die je harder of zachter kunt zetten. Zo leidt je de huid als het ware af van het branderige gevoel. De meeste mensen vinden het op die manier goed te doen. Na een aantal minuten (ook daarmee bepalen we de intensiteit) neutraliseren we de peeling. Hiermee ‘vlamt’ de peeling weer even op, waardoor het gevoel weer even wat branderiger is. Dit duurt een paar tellen. We reinigen de huid daarna net zo lang tot je huid weer helemaal rustig aanvoelt. Tot slot ontvang je een heerlijk verkoelend masker en natuurlijk de afsluitende huidverzorging.  

Nazorg
Na de behandeling is de huid rood en wat gevoelig. Je krijgt een nazorgkaartje mee, waar precies opstaat wat je wel en niet moet doen. Zo moet je sporten en zuren in je huidverzorging even vermijden, maar juist wel veel smeren met je SPF en zoveel mogelijk uit de zon blijven.

Sterke huidverbetering
Een peeling is perfect voor als je op zoek bent naar sterke huidverbetering, waar je door middel van een kuur en regelmatig bijhouden er heel lang plezier van hebt. Ondanks het enigszins onplezierige gevoel maakt dit, vinden wij, het zeker waard! Nog twijfels? We doen altijd een intakegesprek voor we een chemische peeling uitvoeren, waar je al je vragen kunt stellen.

Tot snel bij YOURSKIN!

Recommended Posts