Waarom je huid moet wennen aan natuurlijke producten

Bij YOURSKIN werken we met natuurlijke huidverzorgingsproducten en hebben we natuurlijke, minerale make-up. In onze vorige blog kon je lezen waarom wij natuurlijke producten zo belangrijk vinden. Als je begint aan producten met natuurlijke ingrediënten, moet de huid hieraan wennen. Je huid wordt vaak zelfs even slechter, voordat het beter wordt. Maar waarom gebeurt dat? Je leest het hier!

Minerale oliën
In niet-natuurlijke huidverzorging zitten een hoop ingrediënten die je eigenlijk niet op je huid zou willen smeren. Het zijn chemische bestandsdelen, zoals parfum en kleurstoffen. Daarnaast zitten er synthetische stoffen in, zoals parabenen en minerale oliën (vaseline, paraffine). Producten met minerale oliën zijn bedoeld voor bij een wondje, om deze af te sluiten, zodat er niks bij kan komen en niks uit kan. Het is eigenlijk een plastic laagje dat over de huid wordt gelegd. Voor de huid van je gezicht wil je dit absoluut niet en is het zelfs schadelijk voor de balans van je huidbarrière.

Als je begint met natuurlijke huidverzorging, omdat je nu écht iets wilt doen aan het verbeteren van je huid, moet de huid daaraan wennen. Als je voordat je overstapte synthetische huidverzorging hebt gebruikt, zal de huid waarschijnlijk eerst ‘slechter’ worden. Daarmee bedoelen we pukkeltjes, rode vlekken en een vette huid. Dit kan ook gebeuren als je daar nooit eerder last van hebt gehad. We begrijpen goed dat dat even schrikken is en je daar zo snel mogelijk vanaf wilt. Het belangrijkste is je huid de tijd te geven en vooral door te zetten. Het wordt echt beter!

Maar hoe komt het?
Je huid is na (langdurig) gebruik van synthetische producten ‘lui’ geworden. Producten met minerale oliën leggen een plastic laagje over de huid, waardoor hij niks meer kan opnemen, maar waardoor er ook niks meer naar buiten kan. Je huid is verslaafd geraakt aan dit laagje, dat ervoor zorgt dat hij zelf niet hoeft te werken.

De Labello-verslaving
Een voorbeeld dat veel mensen kennen is de ‘Labello-verslaving’. In Labello zitten minerale oliën, die een laagje op de lippen leggen. Onder dit laagje blijven de lippen droog. Je denk door het smeren dat je de lippen hydrateert, maar dit gebeurt alleen oppervlakkig. Je lippen vragen dus telkens om verzorging, maar worden juist alleen maar uitgedroogd.

 Kies altijd voor een lippenbalsem met natuurlijke ingrediënten zoals jojoba of castorolie. Met huidverzorging gebeurt hetzelfde als met de Labello-verslaving. 

Huidbarrière
De huidbarrière is door gebruik van producten met minerale oliën beschadigd geraakt. De huidbarrière zorgt ervoor dat je huid beschermd is tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Een beschadigde huidbarrière herken je onder andere aan een schilferige huid, die ook glimt. Daarnaast als de huid trekkerig is na het douchen. Roodheden na gebruik van producten, of sowieso een vlekkerige roodheid zijn ook tekenen van een beschadigde huidbarrière. Als laatste kun je het merken aan een huid dat snel heftig reageert op producten. Je huid kan niks meer hebben en laat dat op deze manier zien.

De producten van Ik Skin Perfection zijn 100% natuurlijk. Zij zijn ervoor gemaakt de huidbarrière in balans te brengen en te houden. Door over te stappen op natuurlijke huidverzorging, krijgt de huid niet meer dat laagje waar hij nu verslaafd aan is: de minerale oliën. Hij zal daarom langzaamaan zelf weer aan het werk moeten om de huidbarrière optimaal te krijgen. De producten van Ik Skin Perfection helpen hierbij en stimuleren dat proces. Je huid gaat zichzelf ‘opruimen’, waardoor alles wat eerder door dat laagje over de huid niet naar buiten kon eruit gooien. Je krijgt last van een vette huid en pukkeltjes, door de verandering die de huid doormaakt. Het duurt ongeveer 6 weken, voordat de huid gewend is geraakt aan deze verandering.

Geef het de tijd en je zult beloond worden met een huid die een goede weerstand heeft en alles (weer) aankan!

 

Recommended Posts