Een microneedling behandeling: pijnlijk of easy-peasy?

Een behandeling met de Dermapen 4 maakt de huid egaal, littekentjes en fijne lijntjes verminderen én het stimuleert de aanmaak van collageen. Dit klinkt geweldig! Tot je hoort dat de pen gaatjes in de huid maakt, doormiddel van vibrerende naaldjes, om deze effecten te bereiken.. Pijnlijk! Of toch niet?

Microneedling
Een aantal dagen geleden heb ik een microneedling behandeling met de Dermapen 4 ondergaan. Mijn huid heeft namelijk al langer last van onzuiverheden. Toen ik net bij YOURSKIN kwam werken, ongeveer 3 maanden geleden, had ik ontstekingen, verstopte poriën en littekentjes van mijn acneperiode. Dit is door het gebruik van producten van Alpha-H al een heel stuk verbeterd, maar nog niet volledig. Daarom hadden we besloten deze behandeling in te zetten, om mijn huid algeheel te verbeteren. 

Al vaker had ik gehoord dat een microneedling behandeling niet helemaal pijnloos is. Nu heb ik niet een hele hoge pijngrens, dus maakte ik me vooraf een beetje zorgen over hoe pijnlijk de behandeling is.

Cocktail van serums
De behandeling begint met het reinigen van de huid. Vervolgens wordt er een ‘cocktail’ van drie soorten serums gemaakt, met hoge actieve werkstoffen. De cocktail is afgestemd op jouw huidconditie. Handig, om zo bij elke behandeling het gewenste resultaat te kunnen behalen. 

Dan begint het needlen, wat ongeveer 5 tot 8 minuten duurt. Daarna volgt een kalmerend masker, die heerlijk verkoelend aanvoelt. De huid is na het needlen rood en soms licht gezwollen. Niet echt fijn om zo de salon te verlaten. Gelukkig is de afsluiter van de behandeling een gekleurde crème, die als een soort foundation fungeert. Deze mag de hele dag en nacht blijven zitten, tot je de volgende dag de huid weer reinigt. Ideaal!

Maar, hoe voelt het nou?
De Dermapen 4 heeft verschillende standen. Zo is de diepte van de naaldjes in de huid te bepalen, maar ook de snelheid van de vibrerende naaldjes. Daardoor kun je de behandeling zo mild, of zo intensief maken als gewenst is. Voor mij was deze behandeling de eerste keer, dus werd er rekening gehouden met de intensiteit. 

Het reinigen van mijn huid was gedaan en de cocktail voorbereid. De serums werden op mijn voorhoofd aangebracht, wat meteen de plek is die het meest gevoelig kan zijn. Dit komt doordat je bot direct onder het oppervlakte zit. Het apparaat werd ingesteld en het needlen kon beginnen. Ik zette mij schrap en…. voelde vrij weinig!
Natuurlijk maakt de Dermapen gaatjes in de huid en voel je het steken als het apparaat over de huid beweegt, maar het viel zo mee. Zodra de pen van de huid is opgelicht verdwijnt de pijn. Wat overblijft is een warm gevoel op de behandelde plek. Niks meer dan dat.

Is dat altijd zo?
Nee, per persoon verschilt het enorm hoeveel deze aankan. Het kan zelfs per dag verschillen. Heb je bijvoorbeeld slecht geslapen of zit je gewoon even niet lekker in je vel? Dan kan het op dezelfde stand pijnlijker zijn, dan de keer dat je de behandeling onderging en je je helemaal goed voelde.
Daarnaast is mijn behandeling op een lage stand uitgevoerd, dus zal het pijnlijker aanvoelen zodra de intensiteit verhoogd is. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat de behandeling goed te doen is, omdat de pijn verdwijnt zodra de pen van de huid afgaat. Daarbij is de tijd dat de pen over de huid gaat te overzien.

Je moet er wel wat (lichte) pijn voor overhebben om de mooie resultaten van microneedling te kunnen ervaren. Ze zeggen niet voor niets: wie mooi wil zijn…

 

Liefs, Rowan

Recommended Posts