Natuurlijke producten: waarom YOURSKIN hiervoor kiest

Natuurlijke ingrediënten in producten zijn beter voor de (gevoelige) huid. Klinkt logisch toch? Alleen heeft lang niet elk huidverzorgingsmerk dit en niet elke schoonheidssalon kiest hiervoor. In deze blog leggen wij je uit waarom wij 100% achter natuurlijke ingrediënten staan.

Onze huidverzorging
Bij YOURSKIN werken wij tijdens de behandelingen met twee merken: IK Skin Perfection en Alpha-H. Beide huidverbeterende producten met natuurlijke ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat de meest gevoelige huiden de huidverzorging kunnen verdragen. Deze producten kun je aanschaffen, om thuis te gebruiken. Wij vinden het belangrijk om goed uit te leggen waarom onze producten natuurlijke ingrediënten bevatten. Per merk is hieronder toegelicht wat de belangrijkste eigenschappen hiervan zijn.

IK Skin Perfection
Dit merk staat voor de huid in balans brengen, met het oog op de natuurlijke conditie van de huid. De producten hebben het NO-label, wat betekent dat er geen synthetische stoffen in de producten zitten. Synthetische stoffen zijn bijvoorbeeld minerale oliën, geur- en kleurstoffen en parabenen. Daarnaast is de pH-waarde van de producten gelijk aan de pH-waarde van de huid. Hierdoor blijft de zuurgraad van de huid in balans bij het gebruik van producten van IK Skin Perfection.
Verder heeft IK Skin Perfection producten speciaal ontwikkeld voor eczeemhuiden en zelfs producten die gebruikt kunnen worden naast heftige behandelingen in het ziekenhuis. Denk hierbij aan chemotherapie, waardoor bepaalde stoffen in huidverzorging niet langer verdraagzaam zijn. De speciaal hiervoor ontwikkelde producten van IK Skin Protection mogen dan wel. Ze gaan dus ver in het ontwikkelen van huidverzorging voor de meest gevoelige huiden!

Alpha-H
De producten van Alpha-H zijn gericht op huidverbetering. Hierdoor bevatten ze vaak zuren. Zuren werken onder andere ontstekingsremmend, talgregulerend en verminderen pigmentvlekken. Bij Alpha-H bevatten de producten natuurlijke ingrediënten, om de beste huidverbetering te bereiken. In de scrub zitten bijvoorbeeld jojoba-was korrels, die mild zijn voor de huid, dode huidcellen verwijderen én een hydraterende laag achterlaten. Synthetische ingrediënten worden in de producten van Alpha-H vermeden en de meest optimale werkstoffen toegevoegd, ongeacht de prijs van grondstoffen.

Wat je niet op kunt eten, moet je ook niet opsmeren
Leuk dat je nu meer weet over de beide merken en hun ingrediënten, maar waarom kiezen we nou voor natuurlijk? Dat heeft meerdere redenen:
Ten eerste komt alles wat je op je huid smeert in je bloedbaan terecht. Bepaalde synthetische stoffen kunnen je bij veelvuldig opsmeren ziek maken. Natuurlijke producten zijn dus simpelweg beter voor je gezondheid. Vaak zeggen we: wat je niet op kunt eten, moet je ook niet opsmeren. (Nu niet meteen je crème op een boterham smeren hoor).

Ten tweede zijn natuurlijke producten beter voor het milieu. Ze belasten de natuur minder tijdens de productie en daarnaast komen er geen schadelijke stoffen in het milieu terecht. Beter voor jezelf en beter voor het milieu dus. Daarbij komt dat IK Skin Perfection en Alpha-H diervriendelijk zijn. Voor ons dierenvrienden erg belangrijk!

Als laatste krijgen merken al snel de label ‘natuurlijk’. Als er maar een heel laag percentage natuurlijke stoffen in een product zit, mag dit er al voor doorgaan. Voor bijvoorbeeld voeding en voedingssupplementen zijn er in Nederland strenge eisen, maar voor cosmetica veel minder. Daarom kiezen wij voor écht natuurlijke huidverzorgingsmerken.

Het hele pakket
Naast dat wij je huid graag willen verbeteren door middel van producten en onze behandelingen, willen wij ook dat je je goed en zelfverzekerd voelt. Voor vrouwen en soms mannen kan make-up hieraan bijdragen. Daarom hebben wij in de salon make-up op minerale basis. Wederom met natuurlijke ingrediënten dus.

Van foundation tot lipstick! In de foundation zit bijvoorbeeld zink, dat ontstekingsremmend werkt. Goed voor huiden die de neiging hebben tot het aanmaken van onzuiverheden.

 

Verder hebben we nog een merk in de salon: Loveli. Hier hebben wij producten van die geschikt zijn voor het lichaam, zoals een bodyscrub en doucheschuim. Maar ook een deodorant, waar wij niet meer zonder kunnen. Je raadt het al, met enkel natuurlijke ingrediënten. De deodorant bevat bijvoorbeeld geen aluminium, waardoor er geen huidirritatie ontstaat. Wij vinden de ‘coconut’ variant zo fijn! Zo zie je maar, dat alle producten die je dagelijks gebruikt zo natuurlijk mogelijk te verkrijgen zijn. Wij staan 100% achter natuurlijke ingrediënten!

Recommended Posts